Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

Sokol stěhovavý

Rychlý jako blesk brázdí sokol stěhovavý nebe. Je to silný pták, který mezi dravci nemá sobě rovného. Obývá celou Evropu, od nehostinných vrchovin až po skalnatá pobřeží. Sokol stěhovavý patří k nejobratnějším lovcům ptačí populace. To vedlo odedávna k tomu, že byl pronásledován lovci a ohrožován sokolníky, kteří vybírali jeho vejce z hnízd. výsledkem je velký pokles početních stavů sokola stěhovavého.

Samečka sokola stěhovavého nazývají sokolníci "terček", protože je téměř o jednu třetinu menší než samička.

 


Autor: prirodnik | Datum zveřejnění: 13. 02. 2015 - 19:53 | Rubrika: Ptáci





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.