Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

Lemur kata

Lemur kata patří do čeledi denní lemuři, řád primátů a žijí jen na Madagaskaru. Nápadný je jejich ocas s černobýlími kroužky, který může dosáhnout délky až 60 centimetrů. Pomáhá těmto mazaným zvířatům udržet rovnováhu v korunách stromů a usnadňuje jim vybalancování skoků.

 


Autor: prirodnik | Datum zveřejnění: 10. 02. 2015 - 12:54 | Rubrika: Savci





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.