Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

Havran polní

Havran polní je pták velký asi jako vrána, ale je štíhlejší. Je celý leskle černý s nafialovělým ocasem. Kořen zobáku a hrdlo je u starších ptáků lysé. Havran obývá značnou část Evropy a Asie. Hnízdí v koloniích a vyskytuje se především v zemědělsky využívané krajině. Na našem území zimují až čtyři miliony havranů. Potrava je různorodá a je závislá na roční době a místě, kde se právě kolonie havranů zdržuje. Živí se různými semeny a obilninami, drobnými hlodavci a živočichy, hmyzem a různými zemědělskými plodinami. Samec i samice si staví hnízda ve větvích listnatých stromů z listí, suchých trav a větví. Samice klade 3 až 5 vajec.

 


Autor: oprirode | Datum zveřejnění: 7. 10. 2015 - 18:55 | Rubrika: Ptáci





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.