Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

Medvěd hnědý

Medvěd je největší evropská šelma. Medvědí srst bývá většinou šedohnědě zbarvená, mláďata mají na krku bílou skvrnu. Páření medvědů probíhá od jara do začátku léta. Po 7 až 9 měsících utajené březosti medvědice vrhá jedno až čtyři medvíďata. Samci mohou měřit až přes 200 centimetrů a mohou dosahovat hmotnosti až 350 kg. Samice jsou menší. Jsou to všežravci.Živí se masem,mršinami,kořeny,lesními plody,slimáky,drobnými obratlovci apod.


Autor: oprirode | Datum zveřejnění: 6. 01. 2015 - 21:12 | Rubrika: Savci





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.