Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

Rys ostrovid

Rys je největší evropská kočkovitá šelma.  Jeho rezavohnědá hustá srst je pokrytá hnědočernými skvrnami. Na špičkách uší má černou štětičku, krátký ocas je zakončen černě. Rys je vzácným obyvatelem hlubokých horských lesů. Žije samotářsky, loví hlavně v noci. Loví hlavně spárkatou zvěř ale i hlodavce, obratlovce i bezobratlé. Páří se od února do března, po 10 týdnech březosti samice rodí do skrytého doupěte 2 až 4 koťataRys je zařazen mezi zvláště chráněné, silně ohrožené druhy.

 Zdroj:www.mezistromy.cz

 


Autor: oprirode | Datum zveřejnění: 10. 01. 2015 - 22:27 | Rubrika: Savci





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.