Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

Jelen lesní

Jelen lesní je nejvýznamnější představitel jelenovitých v Evropě. Délka těla dosahuje až 250 centimetrů, výšky v kohoutku 150 centimetrů a hmotnosti až 250 kg. Samice - laně jsou značně menší. Mají červenohnědou srst, která je v zimě šedohnědá až šedá. Mysliveckým označením se nazývá „vysoká zvěř“. Často se vyskytují rozsáhlých lesích. Živí se bylinami, trávami, pupeny, mladými letorosty různých dřevin a různými plody. V lese často značně škodí okusem a loupáním kůry hospodářských dřevin. Říje začíná v září a končí v říjnu. Jeleni v noci troubí hlubokým hrdelním hlasem. Laně jsou březí až 8 měsíců a začátkem června rodí jednoho až dva kolouchy.


Autor: oprirode | Datum zveřejnění: 6. 01. 2015 - 19:31 | Rubrika: Savci





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.