Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

Sojka obecná

Sojka obecná je o trochu menší než holub, měří asi 33 až 35 centimetrů. Létá těžkopádně, vlnovitě. Živí se romzanitou potravou. V létě loví různý hmyz, pavouky, žížaly, drobné hlodavce a často požírá vejce drobných pěvců. Na podzim žere semena travin, žaludy, bukvice, bobule, kukuřici, obilí, plody atd. Je to stálý, pravidelně hnízdící pták. Hnízdí jednou do roka. Snůšku vajec tvoří 5 až 7 vajec. V období přemnožení různých škůdců významně napomáhá jejich likvidaci.

Zdroj:www.mezistromy.cz

 


Autor: oprirode | Datum zveřejnění: 10. 01. 2015 - 15:44 | Rubrika: Ptáci





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.