Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

Křepelka polní

Je to drobný hrabavý pták velikosti holuba. Slepička se liší od kohoutka hlavně tím, že nemá černohnědé hrdlo. Křepelka obývá podobné lokality jako koroptev, tedy otevřenou krajinu polí a luk. Křepelky se většinou pohybují v hustém porostu, létají málo. Hnízdí na zemi. Snůšku tvoří 9 až 12 vajec. Potrava křepelek je hlavně rostlinná, méně různý drobný hmyz. Je to tažný pták, který zimuje ve Středomoří a severní Africe. Na zimoviště odlétá v srpnu a září. U nás to byl dříve hojný pták, stavy však trvale klesají a dnes je méně běžná než koroptev. Proto byla zařazena mezi silně ohrožené a zákonem zvláště chráněné druhy ptáků.


Autor: oprirode | Datum zveřejnění: 1. 05. 2015 - 13:52 | Rubrika: Ptáci





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.