Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

Plzák lesní

Plzák je mohutný plž až 15 centimetrů dlouhý a až dva centimetry široký. Vrchní část těla je rozbrázděna dlouhými hrbolky, tělo je zbarveno většinou hnědočerně až oranžově, chodidlo je šedé, načervenale lemované. Sliz je většinou bezbarvý nebo mírně oranžový. Plzák lesní obývá vlhké listnaté a jehličnaté podhorské lesy. Vyskytuje se i mimo les, někdy v blízkosti lidských sídel. Je to všežravec. Živí se houbami, částmi živých i tlejících rostlin a také mršinami menších živočichů.


Autor: oprirode | Datum zveřejnění: 1. 05. 2015 - 13:29 | Rubrika: Bezobratlí





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.