Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

Muflon

Z mysliveckého hlediska patří mufloni mezi naši nejjakostnější trofejovou zvěř. Postavou se podobá ovci s kterou se může také křížit. Délku těla má 110 až 130 centimetrů, výšku v kohoutku až 90 centimetrů a hmotnost až 60 kg. Srst je převážně rezavohnědá a na zimu tmavne a houstne. Samci mají většinou na boku bílou skvrnu tzv. čabradku. Na hlavě mají mohutné zatočené rohy tzv. toulce. Rohy neustále dorůstají a samci je neshazují tak jako jelenovití. Živí se bylinami, různými travinami, hospodářskými plodinami, lesními plody a mladými výhonky lesních dřevin. Chovají se u nás v oborách ale i ve volné přírodě. Vyhovují jim teplé členité terény pahorkatin. Samice po 22 týdnech březosti vrhají jedno až dvě jehňata. Mufloni spadají do lovné zvěře bez legislativní ochrany.

Zdroj:www.mezistromy.cz


Autor: oprirode | Datum zveřejnění: 8. 01. 2015 - 20:32 | Rubrika: Savci





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.