Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

Poštolka obecná

Silueta za letu ukáže charakteristická úzká špičatá křídla a dlouhý ocas. Poštolka je většinou tažný pták, zimuje hlavně ve Středozemí a v severní Africe, menší část naší populace je stálá. Poštolka loví podobně jako káně, takže pomalu krouží a třepotá se na místě a náhle prudce útočí na vyhlédnutou kořist. Loví drobné hlodavce a nezanedbatelnou část jídelníčku tvoří větší hmyz. Žije hlavně v otevřené krajině, hnízdí na stromech, na skalách, v hnízdech vran, na budovách i v budkách. Snáší 3 až 7 vajíček. 

http://opostolkach.blogspot.cz/

Zdroj:www.mezistromy.cz

 


Autor: oprirode | Datum zveřejnění: 7. 01. 2015 - 18:50 | Rubrika: Ptáci





Komentáře

ZS | 2. 04. 2015 - 19:17:17 | web | Reagovat

Ten sameček na obrázku nahoře je poštolka jižní (http://www.biolib.cz/cz/image/id190946/); sameček obecný vypadá takto: http://www.biolib.cz/cz/image/id177700/.


Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.