Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

Prase divoké

Divoká prasata se do poloviny minulého století chovaly jen v oborách protože ve volné přírodě byly vyhubeny. Postupně se začaly rosšiřovat a dnes je můžeme potkat téměř všude. Žijí v rodinných tlupách,pouze dospělí samci jsou samotářští. Prase divoké je známé také pod mysliveckým názvem černá zvěř. Samci mohou dosahovat délky těla až 200 cm ,v kohoutku 110 až 115 cm a hmotnosti kolem 200 kg,vzácně  300 kg. Samice jsou menší. Srst je hnědá až černá,rezavá selata mají na srsti podélné bílé pruhy. Jsou to všežravci.Živí se kořínky,semeny,lesními plody,hmyzem ale i mršinami. Samice jsou březí 16 až 20 týdnů, poté rodí 2 až 12 selat. Prase divoké je zařazeno mezi lovnou zvěř a není nijak zvlášť legislativně chráněno.  

Zdroj:www.mezistromy.cz

 

 


Autor: oprirode | Datum zveřejnění: 7. 01. 2015 - 17:20 | Rubrika: Savci





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.