Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

MLÉČNÁ MANDLOVÁ HMOTA

MLÉČNÁ MANDLOVÁ HMOTA

 1 bílek

4 kapky mandlové tresti 
cukr moučka
sušené mléko
½ lžíce oleje

 Do bílku přidat pár kapek mandlové tresti. Po lžících přidávat moučkový cukr a sušené mléko. V průběhu zpracovávání hmoty přidat ½ lžíce oleje. Když je hmota dostatečně tuhá je možné ji obarvit potravinářským barvivem. Na talíř si dát trochu barviva a postupně ho zpracovávat do požadovaného kousku hmoty. Na tmavé části je vhodnější použít kakao. Při lepení drobnějších částí malinko navlhčit vodou. Je možné i barvu (asi na špičku nože) rozdělat s vodou a tvary dobarvit štětečkem. Nezpracovaná hmota se musí uchovávat pod mikrotenovým sáčkem, aby neoschla. Je možné ji zpracovat i po několika dnech, ale při zpracování se musí ruce potřít olejem, aby hmota zvláčněla. 

 

od Lucky


Autor: nejzinternetu | Datum zveřejnění: 9. 05. 2015 - 10:35 | Rubrika: Marcipán





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.