Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

Mléčná čokoládová hmota

Modelovací čokoládová hmota 30g vody  a 30 g cukru krystal  chvilku povařit ( má to mít teplotu 102 °C) ale  není potřeba to přesně měřit - prostě chvilku povařit, pak odstavit z ohně a přidat 100 g  glukozového  sirupu ( nebo pšeničný, kukuřičný -jaký kdo používá) a rozmíchat  a nechat zchladnout na teplotu kolem 40 °C - ( nepálí  na ruku) 300g tmavé  čokolády ( já používám polevu Master Martini - prodávají Malátkovi) rozehřát  opatrně  taky na ...

číst dále...

MLÉČNÁ MANDLOVÁ HMOTA

MLÉČNÁ MANDLOVÁ HMOTA  1 bílek 4 kapky mandlové tresti  cukr moučka sušené mléko½ lžíce oleje  Do bílku přidat pár kapek mandlové tresti. Po lžících přidávat moučkový cukr a sušené mléko. V průběhu zpracovávání hmoty přidat ½ lžíce oleje. Když je hmota dostatečně tuhá je možné ji obarvit potravinářským barvivem. Na talíř si dát trochu barviva a postupně ho zpracovávat do požadovaného kousku hmoty. Na tmavé části je vhodnější použít kakao. Při l ...

číst dále...