Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

KOPROVÁ OMÁČKA S KARAMELOVÝM ZÁKLADEM

500 ml hovězího vývaru, 300 ml smetany pokojové teploty, 200 ml mléka, svazek kopru, sůl, pepř, silnější plátek másla, 2-3 PL cukru, 4 PL octa, mouka na zahuštění (cca 2-3 PL)

V hrnci rozehřejeme plátek másla, zasypeme třemi lžícemi cukru, necháme rozpustit (pozor na zhnědnutí, karamel má tendenci zhořknout) a přidáme ocet.Necháme odpařit a přilijeme studený vývar s mlékem, ve kterém jsme rozmíchali hladkou mouku. Metličkou stále prošleháváme, aby se nám nevytvořily hrudky.

  1. Necháme půl hodiny, (za občasného prošlehávání metličkou) provařit, poté přidáme nasekaný kopr a smetanu pokojové teploty (aby se omáčka nesrazila), necháme projít varem a vypneme.

  2. Dochutíme solí či pár kapkami citronu a zjemníme lžičkou másla.

  3. Omáčku podáváme s masem, které jsme ohřáli ve vývaru a bramborem či knedlíkem.

P3200006P3200007P3200009

Autor: janatkablog | Datum zveřejnění: 16. 04. 2018 - 17:43 | Rubrika: hlavní jídla
s obrázky





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.