Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

ŽLOUTKOVÉ ŘEZY

těsto: 4 vejce (sníh), 8 pl studené vody, 150 g krupicového cukru, 100 mletých ořechů( mandlí), 200 g pohohrubé mouky, 1 prášek do pečiva

Všechno vyšleháme do krásného jemného těsta a dáme upéct na 170-180 °C na 30 - 45 minut (podle trouby).

krém: 200 ml mléka, 30 g hladké mouky, 5 žloutků vymícháme na kaši, necháme vychladnout.

Utřeme 200 g másla, 100 g krupicového cukru do pěny a poté přidáme do uvařené kaše. Natřeme na korpus.

Z 5 bílků, 150 g krupicového cukru ušleháme sníh nad párou a poté hned natíráme na krém. Posypeme strouhanou čokoládou, margotkou, nebo posypeme kakaem.

P4160001P4160002P4160003

Autor: janatkablog | Datum zveřejnění: 16. 04. 2018 - 17:15 | Rubrika: dezerty
s obrázky





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.