Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

ZAPEČENÁ ZELENINA S BEŠAMELEM

                           
5 brambor
1 ks menšího květáku
1 ks brokolice, čínské zelí
1 mrkev, 1 cuketa
1 cibule, 1/2 lžičky kurkumy
hrst čerstvé petrželky
lžíce čerstvého tymiánu
lžíce čerstvého rozmarýnu
2 stroužky česneku
máslo na vymazání plechu
sýr na nastrouhání
 
bešamel:máslo, hladká mouka, vývar, mléko, sůl, pepř
 
Brambory oloupeme, nakrájíme na na kousky, mrkev také, cuketu na menší kousky, květák na růžičky, brokolici také, cibuli na kostičky, zelí na nudličky.
Osmahneme cibuli, přidáme česnek, zelí, přihodíme povařenou zeleninu (květák, brambory, brokolici, mrkev - 10 minut).
Všechnu zeleninu smícháme dohromady a nyskládíme ny vamazaný plech, posypeme sýrem. Připraveným bešamelem zalijeme zeleninu a dáme do trouby na 45 minut na 180°C.
 
P4160004P4160007

Autor: janatkablog | Datum zveřejnění: 16. 04. 2018 - 16:53 | Rubrika: hlavní jídla
s obrázky





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.