Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

SALÁT Z VAŘENÝCH KRUP

Výborný sytý obědový salát. Málokdo z nás si uvědomuje, jak jsou ječné kroupy zdravá a dokonce léčivá potravina. Blahodárně působí mimo jiné na harmonizaci jaterní činnosti a tím pozitivně ovlivňují správnou funkci organismu jako celku. Ječmen patří mezi nejstarší používané obiloviny a byl hlavní složkou jídelníčku římských gladiátorů :)
200 g ječných krup propláchneme v  cedníku, namočíme na hodinu do studené vody a uvaříme s trochou soli doměkka. Scedíme, propláchneme, necháme vychladnout a vsypeme do velké mísy. Pokrájíme salátovou okurku, dvě maďarské bílé papriky,( může být zavařená barevná),  4 rajčata, hlávku kadeřavého salátu, velký svazek řeřichy a vmícháme do mísy ke kroupám. Připravíme zálivku ze 3 lžic panenského olivového oleje, 3 lžic bílého vinného octa, lžičky bylinkové soli, lžíce medu, čerstvě mletého pepře, 3 lžic zakysané smetany a dvou utřených stroužků česneku. Zálivku promícháme se salátem a nakonec vmícháme čtyři pokrájená, natvrdo uvařená vajíčka. Na talíři posypeme dýňovými semínky. 

Opravdu výborný, moc jsem tomu nevěřila, ale pochutanala jsem si.

 

 
P3080132P3080130P3080131

Autor: janatkablog | Datum zveřejnění: 18. 03. 2018 - 18:28 | Rubrika: saláty
s obrázky





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.