Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

Bagety z kefíru

60 ml vody, 240 g kefíru, 480 g hladké mouky, 30 g změklého sádla, 1,5 – 2 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička cukru ( nebo med), 15 g čerstvého droždí

Z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) uděláme kvásek a necháme ho asi 20 minut vykynout.

Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme zakryté v míse asi hodinu kynout.

Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly a z každého uděláme bulku – všechny pak necháme znovu pár minut odpočívat, než z nich vyválíme bagety.

Bagetky které necháme na plechu vykynout, potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem, posypeme semínky (použita jsem sezamová a ve vyhřáté troubě upečeme (180°C, asi 20-25 min).

 

 

 

P2010052P2010053

Autor: janatkablog | Datum zveřejnění: 3. 02. 2018 - 19:03 | Rubrika: pečivo
s obrázky





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.