Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

Litá kynutá buchta

Suroviny

500 g polohrubé mouky
125 g pískového cukru
125 g hery nebo tuku na pečení
250 ml vlažného mléka
2 velká nebo 3 menší vajíčka
1 vanilkový cukr
1 - 2 lžíce rumu
citronová kůra
špetka soli

kvásek: čtvrt hrnku vlažné vody, lžičku cukru a 
polovinu kostky kvasnic dobře rozmícháme 
zaprášíme moukou a necháme vzejít 

Na potření těsta: 2 tvarohy ve vaničce
1 vajíčko
cukr podle chuti
Ovoce čerstvé nebo kompot

Postup

Mouku, cukr, vajíčka, rozpuštěný tuk, mléko, vanilkový cukr a rum s citronovou kůrou smícháme, přidáme kvásek a dobře promícháme.
Dáme na teplé místo nakynout.
Plech vyložíme papírem na pečení a těsto na plech rozetřeme (vyjde na dva menší plechy).
Na těsto rozetřeme tvaroh smíchaný s cukrem a vajíčkem.
Nakonec poklademe ovocem a pečeme na 200 °C asi 30 minut.
V tomto případě jsem použila broskve, švestky a rybíz.


Autor: ja | Datum zveřejnění: 31. 10. 2015 - 19:08 | Rubrika: Vaření





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.