Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

Hrníčková maková bábovka

Suroviny

1 hrnek celého máku
2 hrnky moučkového cukru
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek oleje
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
2 celá vajíčka
jahodovou nebo malinovou marmeládu
polevu dvou barev

Postup

Všechny sypké přísady v míse dobře promícháme.
Přidáme olej, mléko a vajíčka a vypracujeme hladké těsto.
Formu na bábovku vymažeme a vysypeme moukou.
Do formy nalijeme část těsta a na těsto poklademe lžičkou kopečky marmelády.
Potom překryjeme zbylou částí těsta.
Troubu si rozehřejeme na 200 °C a bábovku necháme při této teplotě péct asi
20 minut, potom teplotu snížíme na 160 °C a dopečeme. Špejlí zjistíme jestli je bábovka upečená.
Hotovou nechme chvíli zchladit a vyklopíme, polijeme polevou, postranách si pomůžeme mašlovačkou, aby byla celá pokrytá čokoládou.
Dozdobíme světlejší polevou a hotovo.
Nemusí se péct jen v bábovkové formě můžeme péct v srnčím hřbetu.


Autor: ja | Datum zveřejnění: 31. 10. 2015 - 19:04 | Rubrika: Vaření





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.