Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

Pomerančový dort

Suroviny

6 vajec
250 g moučkového cukru
100 g hrubé mouky
100 g polohrubé mouky
šťáva a kůra z jednoho pomeranče

Náplň
250 g másla
200 g moučkového cukru
šťáva z jednoho pomeranče
1 pomeranč nakrájený na kousky
1 mletá cukrářská želatina Dr.Oetker

šlehačka, cukr

Postup

Žloutky oddělíme od bílků.
Pomeranč nejlépe Bio důkladně omyjeme,než začneme kůru strouhat.
Do žloutků přidáme 200 g cukru, šťávu z pomeranče a nastrouhanou kůru.
Ušleháme do husté pěny.
K bílkům přidáme 50 g cukru a ušleháme tuhý sníh, obě hmoty spojíme a vmícháme mouku.
Pečeme ve vymazané formě nebo plechu na 180 °C, špejlí zkusíme zda je těsto upečené.
Máslo našleháme s cukrem a pomerančovou šťávou. Želatinu rozehřejeme a až je rozpuštěná vmícháme do ní dvě lžíce krému a potom tuto želatinu vmícháme do zbylého krému a prošleháme.
Korpus si rozkrojíme a potřeme krémem, poklademe kousky pomeranče a zakryjeme dalším krémem, položíme druhou část korpusu a zatížíme.
Uložíme alespoň na hodinu do chladna, nakrájíme pocukrujeme, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

 


Autor: ja | Datum zveřejnění: 31. 10. 2015 - 18:48 | Rubrika: Vaření





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.