Přihlásit seRozcestník blogůChci také blog      
záhlaví

Založení nového světa

Založení nového světa v Creativerse je jednoduché, v tomto návodu se zaměříme na jednotlivé nastavení, které můžete pro svůj svět použít.

Pro vytvoření nového světa použijete ikonu "plus" (popisek "New World" - Nový svět) na hlavní obrazovce hry:

Poté se vám zobrazí nabídka (okénko) se základním nastavením:

První políčko je pro jméno vašeho nového světa - pojmenovat si jej můžete jak chcete, je to více méně jen pro vás :-).

Druhé políčko využijete pokud chcete mít svůj svět chráněný heslem, zaheslovaný svět budou moci navštívit pouze hráči, kterým heslo sdělíte. Pokud necháte toto políčko prázdné, bude se moci připojit každý hráč, který bude chtít.

Poslední a největší políčko je popis světa, který můžete a nemusíte vyplnit. Popis se zobrazí všem hráčům, kteří na vás svět narazí.

Dále jsou v okénku tři tlačítka - nejdříve ta malá: Back - zpět, zruší vytváření nového světa. Confirm - potvrzení nastavení a vytvoření světa.

Tlačítko Advanced Options otevírá pokročilé nastavení světa. Po kliknutí se zobrazí toto okénko:

Tlačítka jsou stejná jako v předchozím okénku, rozdíl je pouze v tlačítku Confirm, které pouze uloží tato nastavení a vrátí vás zpět na okénko Create World.

Nyní se podíváme na zaškrtávací políčka:

  • Everyone Defaults to Visitor - vhodné pokud si nenastavíte heslo, protože každý hráč, který se připojí bude Návštěvníkem (oprávnění uživatelů může vlastník světa kdykoli změnit) a nebude moci váš svět měnit, bude se moct pouze podívat na vaše výtvory a procházet se po vašem světě
  • PvP Disabled - vypne možnost bojovat s jinými hráči na serveru (hráči si nemohou ubližovat, ani náhodným úderem mečem :))
  • Explosives Disabled - vypne výbušniny (bomby, tnt, ...)
  • Peaceful Mode - mírumilovný herní režim - nepřátelské zvířátka / příšerky se nebudou ve vašem světě objevovat - toto nastavení se dá změnit pouze při vytváření nového světa
  • Recipes Don't Carryover - recepty, které jste objevili v jiném světě se do nového nepřenesou (začnete opět bez receptů a budete je muset znovu objevit) - toto nastavení se dá změnit pouze při vytváření nového světa

Autor: creativerse | Datum zveřejnění: 23. 02. 2016 - 19:18 | Rubrika: Návody a rady





Komentáře

Přidat komentář

Zbývá 1000 znaků.